احکام شرعی - احکام خمس/ - گنج - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
1806 - گنج مالی است که در زمین یا درخت یا کوه یا دیوار پنهان باشد و کسی آن را پیدا کند، و طوری باشد که به آن گنج بگویند.
1807 - اگر انسان در زمینی که ملک کسی نیست گنجی پیدا کند، ( مي تواند آن را حيازت كند، يعني براي خود بگيرد ولي بايد خمس آن رابدهد.) مال خود اوست و باید خمس آن را بدهد.
1808 - ( نصاب گنج 105 مثقال نقره مسكوك يا 15 مثقال طلاي مسكوك است ، يعني اگر قيمت چيزي را كه از گنج به دست مي آورد، مساوي با قيمت يكي از اين دو باشد،خمس در آن واجب است .) نصاب گنج 105 مثقال نقره یا 15 مثقال طلا است ، یعنی اگر قیمت چیزی را که از گنج به دست می آورد، بعد از کم کردن مخارجی که برای آن کرده به 105 مثقال نقره یا 15 مثقال طلا برسد، باید خمس آن را بدهد.
1809 - ( اگر در زميني كه از ديگري خريده گنجي پيدا كند و بداند مال كساني كه قبلا مالك آن زمين بوده اند نيست و نداند كه تعلق به مسلمان يا ذمي دارد كه خوداو يا وارثش زنده مي باشند مي تواند آن گنج را حيازت كند ولي بايد خمس آن رابدهدو اگر احتمال دهد كه مال مالك قبلي است در صورتي كه بر زمين و همچنين بر گنج ياجاي آن به تبعيت زمين دست داشته باشد، بايد به او اطلاع دهد و چنانچه معلوم شودمال او نيست به كسي كه پيش از او مالك زمين بوده و بر او دست داشته اطلاع دهدو به همين ترتيب به تمام كساني كه پيش از او مالك زمين بوده اند و بر آن دست داشته اند خبر دهد و اگر معلوم شود مال هيچ يك آنان نيست مي تواند آن را حيازت كند ولي بايد خمس آن را بدهد.) اگر در زمینی که از دیگری خریده گنجی پیدا کند و بداند مال کسانی که قبلا مالک آن زمین بوده اند نیست ، مال خود او می شود و باید خمس آن را بدهد ولی اگر احتمال دهد که مال یکی از آنان است ، باید به او اطلاع دهد و چنانچه معلوم شود مال او نیست ، باید به کسی که پیش از او مالک زمین بوده اطلاع دهد و به همین ترتیب به تمام کسانی که پیش از او مالک زمین بوده اند خبر دهد، واگر معلوم شود مال هیچ یک آنان نیست مال خود او می شود و باید خمس آن را بدهد.
1810 - اگر در ظرفهای متعددی که در یک جا دفن شده مالی پیدا کند که قیمت آنهاروی هم 105 مثقال نقره یا 15 مثقال طلا باشد، باید خمس آن را بدهد ولی چنانچه در چند جا گنج پیدا کند، هر کدام آنها که قیمتش به این مقدار برسد، خمس آن واجب است و گنجی که قیمت آن به این مقدار نرسیده خمس ندارد.
1811 - اگر دو نفر گنجی پیدا کنند که قیمت سهم هر یک آنان به 105 مثقال نقره یا 15 مثقال طلا برسد، باید خمس آن را بدهند.
1812 - اگر کسی حیوانی را بخرد و در شکم آن مالی پیدا کند چنانچه احتمال دهد که مال فروشنده ( يا صاحب قبلي آن باشد و آنها بر حيوان و آنچه در شكمش پيدا شده دست داشته باشند بايد به آنها اطلاع دهد پس اگر معلوم شود كه مال هيچ يك از آنان نيست ، احتياط لازم آن است كه خمس آن را بدهد هر چند به مقدار نصاب گنج نباشدو اين حكم در ماهي و مانند آن هم جاري است در صورتي كه در محل خاصي پرورش داده شود و كسي متكفل غذاي او باشد و اما اگر از دريا يا رودخانه اي گرفته شده باشد،اطلاع دادن به كسي لازم نيست .) است ، بنابر احتیاط واجب باید به او خبر دهد و اگر معلوم شود مال او نیست ، باید به ترتیب ، صاحبان قبلی آن را خبر کند، و چنانچه معلوم شود که مال هیچ یک آنان نیست ، اگرچه قیمت آن 105 مثقال نقره یا 15 مثقال طلا نباشد، بنابر احتیاط واجب باید خمس آن را بدهد.
سخنرانی بمناسبت ذی الحجه درباره غدیر از سایت راسخون با عنوان شهید آیت الله قاضی طباطبایی - خطبه دوم نماز جمعه محرم - مسئله ولایت 2 (ترکی)
مراثی (نوحه) توسط حاج سیدمجید بنی فاطمه بمناسبت ایام فاطمیه درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت راسخون با عنوان سید مجید بنی فاطمه - شب چهارم فاطمیه دوم (اسفند 94) - السلام علیکم یا اهل بیت النبوه (تک)
تلاوت توسط استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد درباره 73 - مزمل از سایت الکعبه با عنوان المزمل - الانفطار 2
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج محمود کریمی درباره زیارت جامعه کبیره از سایت عقیق با عنوان زیارت جامعه کبیره
مدایح (به شادی ) توسط حاج سید مهدی میرداماد بمناسبت ذی القعده درباره امام رضا علیه السلام از سایت تبیان با عنوان السلام علیک یا امام رضا ع
مناجات توسط حاج رضا بکایی بمناسبت رمضان المبارک درباره راز و نیاز با خدا از سایت تبیان با عنوان نسیم مغفرت
اذان از سایت تبیان با عنوان نوای ملکوتی اذان/ استاد جلیل کربلایی
ترتیل توسط شیخ سعد الغامدی درباره 113 - فلق از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره فلق - حفص از عاصم
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره 11 - هود از سایت راسخون با عنوان سوره ی هود آیات 18 تا 23
ندبه انتظار توسط حاج سید مهدی میرداماد بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت راسخون با عنوان میلاد امام زمان (عج) | حاج سعید حدادیان و حاج سید مهدی میر داماد : دلا دیوانه شو دیوانگی هم عالمی دارد (مناجات)
کتاب صوتی توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ملکی از سایت پی سی دانلود با عنوان ترجمه شنیداری قرآن کریم - ویژه جوانان و نوجوانان - علی ملکی - سوره الجمعه
کلیپ سخنان توسط آیت الله العظمی بهجت درباره دین از سایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت ره با عنوان دعا برای نجات همه مسلمانان از بلاها
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
|
سایت جایگزین
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 208,934,029