نمایش نهج البلاغه - خطبه : 146 - مشورت درباره جنگ با فارس


خطبه : 146 - مشورت درباره جنگ با فارس
ترجمه : علامه جعفری

راهنمائی عمر
خطبه ای است از آن حضرت (علیه السلام):این کلام مبارک را در پاسخ عمربن خطاب که با آن حضرت برای حرکت به جنگ با فارس مشورت کرده بود، فرموده است .

پیروزی و شکست این دین الهی با زیادی و کمی نبوده است، و این همان دین خداوندی است که خود آن را پیروز ساخت و لشکریان او کمک و یاری نمودند تا رسید به آن جا که رسید و طلوع کرد همانگونه که طلوع کرد و ما در مسیر وعده خداوندی هستیم. و خداوند وعده خود را به جای می آورد و سپاهش را یاری می نماید، و موقعیت کسی که زمامداری جامعه را در دست دارد، موقعیت طناب در دانه ها(ی ارزشمند) است که آن ها را جمع می نماید و پهلوی هم قرار می دهد. پس اگر آن طناب بریده شود، دانه ها پراکنده شود و از بین برود و سپس همه آن ها با یکدیگر جمع نمی گردد. اگر چه عدد عرب امروز کم است، ولی به جهت ایمان راستین به اسلام زیادند، و با اتحادی که دارند عزیزند. تو قطب و محور باش و آسیاب عرب را بگردان و آتش جنگ را به دور از خود شعله ور سازد. تو اگر از این سرزمین حرکت کنی، عرب از اطراف و اکناف این زمین از تو سرپیچی کنند و پیمان ها بشکنند تا آن جا که آن اختلالات مرزی که پشت سر تو به وجود می آید، بااهمیت تر و سخت تر
از آن پیکار خواهد گشت که در پیش رو داری. اگر عجم ها فردا در تو بنگرند خواهند گفت:
 (این است اصل و (رییس) عرب، پس اگر او را بریدید و از بین بردید، راحت خواهید گشت.) و این تخیل و تلقین باعث تشدید جسارت و هجوم و طمع غلبه آنان بر تو خواهد بود. و اما این که گفتی:
 (دشمن برای جنگ با مسلمانان حرکت کرده است.) خداوند سبحان به حرکت و حمله آنان بر مسلمین ناخشنودتر از تو است. و خداوند متعال برای رفع آنچه که کراهت دارد تواناتر است. و اما آنچه که درباره آنان متذکر شدی، ما در گذشته با کثرت سپاه و قوه نمی جنگیدیم، بلکه ما تنها با یاری و کمک خداوندی جهاد می کردیم.


بزرگتر  کوچکتر 
تصاویر نهج البلاغه مرکز طبع و نشر قرآن کریم با ترجمه استاد انصاریان
نهج البلاغه مرکز طبع و نشر قرآن کریم صفحه 150 نهج البلاغه مرکز طبع و نشر قرآن کریم صفحه 151






با متن عربی جستجو فراز بعد فراز قبل 
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 191,783,237