آشپزی - مربای بادرنگ

مواد لازم
بهار نارنج ۳۰۰۰ گرم
شکر۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش ۰.۵ فنجان
هل ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۱ عدد
طرز تهیه
بادرنگ را به چهار قاچ می‌کنیم و قسمت تخم و لیزی و سط آن را می‌گیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت می‌بریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد می‌کنیم.
در صورتی‌که بخواهیم مربا ترد شود آن را ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک می‌خوابانیم و در صورتی که بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد.
در صورت گذراندن در آب آهک آن را چند بار می‌شوئیم و بعد دوباره در آب می‌جوشانیم.
مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد می‌ریزیم و مرتب آب آن را عوض می‌کنیم و می‌چشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن می‌کنیم.
آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر می‌گیریم و ۶ لیوان آب روی آن می‌ریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط می‌کنیم و شربت را می‌جوشانیم و از پارچه نازک رد می‌کنیم تا شکر تمیز شود.
بعد بادرنگ‌های آماده را در این شربت می‌ریزیم و می‌جوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن می‌ریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمی‌داریم و بعد از سرد شدن در شیشه می‌ریزیم.
تهیه آب آهک
به نسبت هر یک کیلو بادرنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل می‌کنیم به‌هم می‌زنیم و می‌گذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بادرنگ می‌ریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بادرنگ را مطابق دستور بالا آماده می‌کنیم.
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 174,322,744