آشپزی - فسنجان هویج

مواد لازم
قسمت مغز ران مرغ 4عدد، يا يك مرغ كامل
فيله‌ي مرغ درشت 4عدد
مغز گردو 500گرم، سائيده
پياز درشت 2عدد، رنده شده
كوفته ريزه 200گرم
رب انار 2پيمانه
شكر 3قاشق سوپخوري
محلول زعفران يك قاشق چايخوري
روغن يك دوم پيمانه
نمك يك قاشق سوپخوري
ادويه‌ي خورشي يك قاشق چايخوري
هويج 4عدد
طرز تهیه
مغز ران مرغ (مرغ درسته) و فيله‌ها را نمك بزنيد و 1ساعت كنار بگذاريد تا مزه‌دار شوند.
در تابه‌اي كمي روغن ريخته و پياز را تفت دهيد تا طلايي شود.
مغز گردو را افزوده و با پياز تفت دهيد.
ادويه و رب انار را بيفزاييد و مواد را باهم تفت دهيد.
3پيمانه آب بيفزاييد و حرارت را ملايم كنيد تا مايه بجوشد و به روغن بيفتد.
در اين مرحله، مغز ران‌هاي مرغ (مرغ درسته) و كوفته ريزه‌ها را جداگانه در بقيه‌ي روغن سرخ كنيد و به خورش اضافه كنيد و بگذاريد تا خوب بپزند.
به طور جداگانه، هويج ها را پوست بكنيد و ريز خلال كنيد و روي حرارت ملايم با مقداري روغن سرخ كنيد، تا نرم شوند و آنها را به مايه‌ي فسنجان اضافه كنيد.
مي‌توانيد مقداري از هويج‌ها را براي تزئين نگهداريد.
در انتها، فيله‌ها را به همراه محلول زعفران سرخ كنيد و كنار بگذاريد.
حالا شكر و نمك و محلول زعفران خورش را بريزيد و پس از چند جوش فسنجان آماده است.
آن را در ظرف مناسب سرو بكشيد و فيله‌ها را به عنوان دورچين در كنار خورش قرار دهيد.
خواص
اين دستور، داراي 6548 كيلوكالري انرژي، 300 گرم كربوهديرات، 194 گرم پروتئين و 508 گرم چربي مي‌باشد.
نکات
شما مي‌توانيد براي سرعت عمل، هويج‌ها را در آبجوش بريزيد و اجازه دهيد چند جوش بزند و سپس آبكش كنيد و آن را تفت دهيد.
براي تهيه‌ي كوفته‌ريزه، گوشت چرخ‌شده 150گرم، يك عدد پياز كوچك، يك قاشق سوپخوري آرد نخودچي، نمك و فلفل را باهم مخلوط كنيد، خوب ورز دهيد و گردي‌هايي به اندازه‌ي يك فندق درشت در دست گرد كنيد و در كمي روغن، آنها را سرخ كنيد تا قهوه‌اي رنگ شوند.
رب انار، اگر محلّي بود (غليظ) يك پيمانه كافي است، در غيراين‌صورت، 2 پيمانه لازم است.
فسنجان‌ها با مغزهاي ديگر هم مانند پسته، بادام، كنجد و فندق نيز تهيه مي‌شوند.
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 174,324,495