آشپزی - خورش مرغ ترش( مازندرانی)

مواد لازم
یك عدد مرغ متوسط
یك كیلو سبزی شامل (جعفری- تره- كمی شنبلیله- گشنیز و نعنا)
یك دوم فنجان لوبیا سفید
2 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده
دو سوم فنجان آبلیمو یا آب نارنج
یك دوم فنجان مغز گردوی چرخ شده
4-3 حبه سیر
به قدردلخواه نمك و فلفل
به قدر كافی روغن
طرز تهیه
مرغ را چند تكه كرده و آن را همراه پیاز كمی سرخ می كنیم.
سبزی خرد شده را كمی سرخ كرده و گردو را به آن اضافه می كنیم.
بعد از كمی تفت دادن آن را به مرغ اضافه كرده و می گذاریم با 2 لیوان آب، نمك و فلفل بپزد.
سپس لوبیای پخته شده، آبلیمو یا آب نارنج، سیر را به خورش اضافه كرده و صبر می كنیم تا جا بیفتد و تقریباً كم آب شود.
پس از آماده شدن خورش، آن را در ظرف كشیده و یك یا دو قاشق زرشك شسته شده را با كمی روغن تفت می دهیم و برای تزیین خورش، روی آن می ریزیم.
نکات
سبزی های خورش مرغ ترش را طوری انتخاب كنید كه مقدار جعفری بیشتر از تره و مقدار تره بیشتر از گشنیز باشد. مقدار نعنا كم باشد. نعنا هم باعث معطرشدن خورش می شود و هم ضد نفخ می باشد.
در ضمن سرخ كردن زیاد سبزی باعث تلخی خورش شده و عطر، طعم و ویتامین آن را هم از بین می برد.
موقع خرد كردن سبزی همیشه بگذارید آب سبزی كاملاً خشك شود تا به راحتی بتوانید آن را خرد كنید.
اگر دوست داشته باشید می توانید یك فنجان آب انار تازه نیز در هنگام پخت خورش به آن اضافه كنید.
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 174,322,744