آشپزی - پلو ته چین مخصوص

مواد لازم
برنج3پيمانه
مرغ با استخوان500گرم
رب گوجه فرنگي2قاشق غذاخوري
پياز 2عدد متوسط
روغنبه ميزان لازم
سماق1قاشق چايخوري
زنجبيل تازه1قاشق چايخوري
سير1حبه
نمک،فلفل،زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهیه
اگر دوست داشته باشيم از سيراستفاده مي کنيم براي اين کار سير را ساطوري خرد کرده و همراه با پياز استفاده مي کنيم.
اگر از مرغ بدون استخوان استفاده کنيم300-400گرم کافي است.
مرغ را داخل روغن سرخ مي کنيم تا به رنگ سفيد شيري درآيد بعد در اين مرحله پياز را که رنده درشت کرده يا ساطوري خرد کرده ايم اضافه مي کنيم و مي گذاريم مرغ طلايي رنگ شود به صورتي که نه خام باشد نه خيلي سرخ شده باشد.
پياز را رنده ريز نمي کنيم چون آب ميندازد و باعث مي شود دير بپزد.
مقداري فلفل،زردچوبه و نمک به مرغ اضافه مي کنيم و کمي تفت مي دهيم در حدي که با هم مخلوط شوند.
مي توان اين غذا را با گوشت گوسفند هم تهيه کرد که بايد از قطعه هاي بزرگ گوشت با استخوان استفاده کرد.
که البته اصل اين غذا در زمانهاي قديم با گوشت گوسفند طبخ مي شد.
همچنين در ورامين از گوشت گوساله با استخوان براي اين ته چين استفاده مي کنند که در اين صورت زمان بيشتري براي پخت نياز هست.
يعني ابتدا گوشت را با ادويه و پياز مقدار خيلي کم آب مي گذاريم تقريبا نيم پز شود بعد با پياز تفت مي دهيم و حدود 30 دقيقه زمان براي پختن اين نوع گوشت لازم است.
براي مجلسي بودن اين غذا از گوشت با استخوان استفاده مي شود.رب را اضافه مي کنيم و مختصراً تفت مي دهيم.
ميزان رب مي تواند نسبت به کيفيت آن متغير باشد يعني اگر کيفيت رب پايين باشد از رب بيشتري استفاده مي کنيم.
مي توان به جاي 1 قاشق چايخوري زنجبيل تازه از يک قاشق غذاخوري پودر زنجبيل استفاده کرد.
زنجبيل و سماق را هم به مواد اضافه ميکنيم و تفت ميدهيم.
گوشت مرغ بايد15-20دقيقه با حرارت کم با پياز و سپس بقيه مواد تفت داده شود.
داخل يک قابلمه روغن مي ريزيم و مي گذاريم داغ شود سپس نصف برنج آبکش شده را داخل آن مي ريزيم.
مقدار روغن ته ظرف کمي زياد باشد تا ته برنج خوب برشته شود.
ما در اينجا چون برنج را موقع آبکش کردن نرم برداشتيم پس نيازي نيست ته ظرف آب هم اضافه کنيم و فقط روغن کافيست.
اگر بخواهيم برنج خوب قد بکشد وقتي که داخل آب جوش مي ريزيم دو سه دقيقه اول که گذشت دو سه قطعه يخ به برنج اضافه مي کنيم تا حالت شوک به آن وارد شود و برنج خوب قد بکشد.
مواد تفت داده شده را روي برنج مي ريزيم و صاف مي کنيم.
در ورامين از برنج آش هم براي اين غذا استفاده مي کنند.
بقيه برنج را روي مواد مي ريزيم.اگر دوست داشته باشيم مي توانيم اين غذا را بدون گوشت درست کنيم و يا به جاي آن از قارچ يا سبزيجات استفاده کنيم اما از حالت سنتي آن خارج مي شود.
روغني که از مواد تفت داده شده باقي مانده را روي برنج مي ريزيم.اين مواد را که براي 4 نفر کافيست روي گاز 30-45 دقيقه مي گذاريم برنج دم بکشد.
اگر ميزان مواد بيشتر باشد40-45 دقيقه زمان نياز است.
غذا را داخل فر هم مي توانيم بگذاريم در اين صورت کف ظرف آب و روغن نمي ريزيم و فقط روغن مي ريزيم.
و با حرارت 180 درجه سانتي گراد مي گذاريم بپزد.
اگر داخل فر بگذاريم بايد بعد از 20 دقيقه اول چک کنيم که غذا ته نگيرد چون رب دارد و شعله هم بايد کم باشد چون اگر شعله زياد باشد رب مي سوزد و رنگ بدي به غذا مي دهد.
نکته ادويه زنجبيل مخصوصا اگر تازه باشد براي گرفتن بوي ضخم ماهي و مرغ خيلي مفيد است.وقتي برنج را برمي گردانيم روي آن بايد نارنجي رنگ شده باشد.
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 174,322,744