آشپزی - کروکت برنج

مواد لازم
برنج 4 پيمانه
گوشت چرخ كرده2۵0 گرم
تخم مرغ 4 عدد
زرشك خيس خورده نصف استكان
جعفري ساطوري شده نصف استكان
رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذا خوري
پياز1 عدد
آرد سوخاري به مقدار لازم
نمك، فلفل سياه، كاري به مقدار لازم
زرد چوبه به مقدار لازم
روغن براي سرخ كردن به مقدار لازم
طرز تهیه
برنج را از يك ساعت قبل با كمي آب و نمك خيس كنيد و به صورت كته بدون ماست و زعفران بپزيد.
در مدت زمان پخت برنج، پياز را خلال ريز خرد كنيد و در يك تابه با مقداري روغن و كمي زرد چوبه تفت دهيد تا سبك شود.
گوشت چرخ كرده را اضافه كنيد و تفت دهيد تا زماني كه آب گوشت كشيده شود و رنگ آن تغيير كند.
بعد يك قاشق رب گوجه را به مواد بيفزائيد و تفت دهيد.
يك عدد از تخم مرغ ها را آب پز كنيد تا كاملا سفت شود و بعد آن را نگيني خرد كنيد و همراه جعفري ساطوري شده و زرشك به مواد بالا اضافه كنيد.
مواد را كاملا مخلوط كنيد و در آخر نمك و فلفل و پودر كاري را اضافه كنيد و يك استكان آب داخل مواد بريزيد و كمي زمان دهيد تا مواد بپزند و مزه دار شوند.
زير تابه را خاموش كنيد و كنار بگذاريد تا سرد شود.
برنج پخته را در يك ديس بكشيد و صبر كنيد تا كمي سرد شود.
بعد از سرد شدن برنج، برنج را دو بار چرخ كنيد تا كاملا يكدست شود، بعد كمي فلفل سياه به آن اضافه كنيد و 2 عدد از تخم مرغ ها را داخل آن بشكنيد و برنج را ورز دهيد.
هرچه بيشتر برنج را ورز دهيد بافت آن منسجم تر خواهد شد.حدود 10 دقيقه براي ورز دادن برنج كافي است.
به اندازه يك نارنگي از خمير برنج برداريد، آنرا صاف كنيد و يك قاشق از مواد گوشتي وسط آن بگذاريد و كروكت را به شكل مورد نظر ببنديد.
اين كار را تكرار كنيد تا مواد تمام شوند.
مقداري آرد سوخاري را در يك ديس لبه دار بريزيد و در يك ظرف لبه دار ديگر يك عدد تخم مرغ باقيمانده را بشكنيد با چنگال هم بزنيد تا كاملا يكدست شود.
كروكت پيچيده شده را ابتدا در آرد سوخاري بغلتانيد، بعد داخل تخم مرغ بزنيد ( طوري كه تمام سطح كروكت آغشته به تخم مرغ شود ) و بعد دوباره داخل آرد سوخاري بغلتانيد.
داخل يك تابه نسبتا گود، اندازه اي روغن سرخ كردني بريزيد تا سطح كروكت كاملا داخل روغن باشد.
حرارت زير تابه را كمي زياد كنيد تا روغن داغ شود و بعد كروكت ها را داخل روغن با حرارت نسبتا ملايم سرخ كنيد. بعد روي دستمال كاغذي ضخيم يا حوله آشپزخانه بچينيد تا روغن اضافه آن گرفته شود و بعد در ظرف مورد نظر سرو كنيد.
براي عطر و طعم بهتر مواد، ميتوانيد از مقداري سبزي معطر نيز همراه جعفري، داخل مواد استفاده كنيد.
براي اينكه مايه برنج به دست شما نچسبد، قبل از اينكه از مايه برداريد، دستتان را با روغن مايع چرب كنيد.
هنگام سرخ كردن كروكت ها توجه داشته باشيد كه حرارت به اندازه اي باشد كه آرد سوخاري نسوزد تا مجبور به عوض كردن روغن نشويد و همچنان حرارت آنقدر هم ملايم نباشد تا كروكت ها اصطلاحا وا بروند.
ضخامت خمير برنج به اندازه اي باشد كه هنگام ميل كردن غذا، دچار مشكل نشويد.ضخامت خمير فقط بايد به اندازه پوشاندن دور مواد باشد حدود 2 ميليمتر دور مواد را بپوشاند
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 174,324,495