خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام روزه/ - چیزهایی که روزه را باطل میکند/ - خوردن و آشامیدن - تطابق با فتوای آیت الله العظمی بهجت

1573 - اگر روزه دار عمدا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل می شود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب ، چه معمول نباشد مثل خاک وشیره درخت ، و چه کم باشد یا زیاد. ( پايان مسأله در رساله آيةالله بهجت .) حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد ودوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه او باطل می شود، مگر آنکه رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.

1574 - اگر موقعی که مشغول غذا خوردن است بفهمد صبح شده ، باید لقمه را از دهان بیرون آورد. و چنانچه عمدا فرو برد، روزه اش باطل است و به دستوری که بعدا گفته خواهد شد، کفاره هم بر او واجب می شود.

1575 - اگر روزه دار سهوا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه اش باطل نمی شود.

1576 - احتیاط واجب آن است که روزه دار از استعمال آمپولی که به جای غذا به کار می رود، خودداری کند. ولی تزریق آمپولی که عضو را بی حس می کند یابه جای دوا استعمال می شود، اشکال ندارد.

1577 - اگر روزه دار چیزی را که لای دندان مانده است ، عمدا فرو ببرد، روزه اش باطل می شود.

1578 - کسی که می خواهد روزه بگیرد، لازم نیست پیش از اذان دندانهایش را خلال کند، ولی اگر بداند غذایی که لای دندان مانده در روز فرو می رود، ( بايد خلال كند و چنانچه خلال نكند و چيزي از آن فرو رود، روزه اش باطل مي شود. و اگر هم فرو نرود، باز اخلال به نيت كرده ، ولي اگر نمي داند كه غذا فروخواهد رفت يا نه ، مستحب است خلال كند و اگر هم اتفاقا و سهوا فرو برد، روزه باطل نيست .) چنانچه خلال نکند و چیزی از آن فرو رود روزه اش باطل می شود. بلکه اگر فرو هم نرود، بنابراحتیاط واجب باید قضای آن روز را بگیرد.

1579 - فرو بردن آب دهان ، اگر چه بواسطه خیال کردن ترشی و مانند آن در دهان جمع شده باشد، روزه را باطل نمی کند.

1580 - ( جواز فرو بردن اخلاط سر و سينه در صورتي كه در غير حال روزه امري عادي باشد و به فضاي دهان نرسيده باشد، خالي از وجه نيست . و اگر به فضاي دهان رسيد وو آن را فرو برد، بنابر احتياط واجب روزه را باطل مي كند.) فرو بردن اخلاط سر و سینه ، تا به فضای دهان نرسیده ، اشکال ندارد. ولی اگر داخل فضای دهان شود، احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد.

1581 - اگر روزه دار به قدری تشنه شود که بترسد از تشنگی بمیرد، می تواند به اندازه ای که از مردن نجات پیدا کند آب بیاشامد، ولی روزه او باطل می شود. و اگرماه رمضان باشد، باید در بقیه روز از بجا آوردن کاری که روزه را باطل می کند،خودداری نماید.

1582 - جویدن غذا برای بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولا به حلق نمی رسد، اگر چه اتفاقا به حلق برسد، روزه را باطل نمی کند. ( و احتياط مستحب است ، كه اين امور را در صورت عدم حاجت و ضرورت ترك كنند.) ولی اگر انسان ازاول بداند که به حلق می رسد، چنانچه فرو رود، روزه اش باطل می شود، و بایدقضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب است .

1583 - انسان نمی تواند برای ضعف روزه را بخورد، ولی اگر ضعف او به قدری است که ( مشقت شديدي داشته ، به طوري كه معمولا نمي شود آن را تحمل كرد، خوردن روزه اشكال ندارد. ولي اگر تا سال ديگر خوب شد، بايد قضاي آن را بگيرد.) معمولا نمی شود آن را تحمل کرد، خوردن روزه اشکال ندارد.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 170,538,319