خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام نماز/ - واجبات نماز/ - نیت - تطابق با فتوای آیت الله العظمی بهجت

943 - انسان باید نماز را به نیت قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم به جا آورد و لازم نیست نیت را از قلب خود بگذراند یا مثلا به زبان بگوید که چهار رکعت نماز ظهر می خوانم قربه الی الله . ( بلكه همين قدر كه انگيزه انسان از اين كار نماز خواندن باشد، در تحقق نيت كافي است . ولي بهتر و افضل اين است كه نيت نماز را از قلب خود بگذراند،مگر اينكه بخواهد به حد وسوسه برسد.)

944 - اگر در نماز ظهر یا در نماز عصر نیت کند که چهار رکعت نماز می خوانم ومعین نکند ظهر است یا عصر، ( و تصميم هيچ كدام را نداشته باشد، نماز او...) نماز او باطل است . و نیز کسی که مثلا قضای نمازظهر بر او واجب است ، اگر در وقت نماز ظهر بخواهد آن نماز قضا یا نماز ظهر رابخواند، باید نمازی را که می خواند در نیت معین کند. ( بنابر احوط.)

945 - انسان باید از اول تا آخر نماز به نیت خود باقی باشد. پس اگر در بین نماز به طوری غافل شود که اگر بپرسند چه می کنی نداند چه بگوید، نمازش باطل است .

946 - انسان باید فقط برای انجام امر خداوند عالم نماز بخواند. پس کسی که ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند، نمازش ( بنابر احوط...) باطل است ، خواه فقط برای مردم باشد، یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد.

947 - اگر قسمتی از نماز را هم برای غیر خدا بجا آورد نماز باطل است ، چه آن قسمت واجب باشد مثل حمد و سوره ، چه مستحب باشد مانند قنوت . ( و چه از افعال نماز باشد يا از قبيل دعا و ذكر باشد. مگر اينكه ازچيزهايي باشد كه شرط صحيح بودن نماز است و قصد قربت در انجام آن لازم نيست مثل پوشاندن عورت .) بلکه اگر تمام نماز را برای خدا بجا آورد ولی برای نشان دادن به مردم در جای مخصوصی مثل مسجد، یا در وقت مخصوصی مثل اول وقت ، یا به طرز مخصوصی مثلا با جماعت نمازبخواند، نمازش باطل است .

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 170,535,563