احکام شرعی - احکام نماز/ - لباس نمازگزار/ - شرط اول - تطابق با فتوای آیت الله العظمی بهجت

799 - لباس نمازگزار باید پاک باشد. و اگر کسی ( در حال احتياط با بدن يا...) عمدا با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل است .

800 - کسی که نمی داند با بدن و لباس نجس نماز باطل است و مقصر درندانستن حکم مسأله باشد، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل می باشد.

801 - اگر به واسطه تقصیر در ندانستن مسأله ، چیز نجسی را نداند نجس است ، مثلا نداند ( عرق كافر نجس ...) عرق شتر نجاستخوار نجس است و با آن نماز بخواند، نمازش باطل است .

802 - اگر نداند که بدن یا لباسش نجس است و بعد از نماز بفهمد نجس بوده ، نماز او صحیح است . ( پايان مسأله در رساله آيةالله بهجت .) ولی احتیاط مستحب آن است که اگر وقت دارد دوباره آن نماز را بخواند.

803 - اگر فراموش کند که بدن یا لباسش نجس است و در بین نماز یا بعد از آن یادش بیاید، باید نماز را دوباره بخواند، و اگر وقت گذشته قضا نماید.

804 - کسی که در وسعت وقت مشغول نماز است ، اگر در بین نماز بدن یا لباس او نجس شود ( و نجس طوري نباشد كه نماز با آن بي اشكال باشد.) و پیش از آن که چیزی از نماز را با نجاست بخواند، ملتفت شودکه نجس شده یا بفهمد بدن یا لباس او نجس است و شک کند که همان وقت نجس شده یا از پیش نجس بوده ، در صورتی که آب کشیدن بدن یا لباس یا عوض کردن لباس یابیرون آوردن آن ، نماز را به هم نمی زند، ( در بين نماز بدن ...) باید در بین نماز بدن یا لباس را آب بکشد یا لباس را عوض نماید یا اگر چیز دیگری عورت او را پوشانده لباس رابیرون آورد. ولی چنانچه طوری باشد که اگر بدن یا لباس را آب بکشد یا لباس راعوض کند یا بیرون آورد نماز به هم می خورد و اگر لباس را بیرون آورد برهنه می ماند، باید نماز را بشکند و با بدن و لباس پاک نماز بخواند. ( و همين مسأله در مورد كسي كه در اثناي نماز فهميده كه قبلا بدن يالباسش نجس شده است ، ولي تا به حال نمي دانسته . و در بقيه نماز كه مي خواهدبخواند، بنابر اظهر جاري است .)

805 - کسی که در تنگی وقت مشغول نماز است ، اگر در بین نماز لباس او نجس شود و پیش از آنکه چیزی از نماز را با نجاست بخواند بفهمد که نجس شده یا بفهمدکه لباس او نجس است و شک کند که همان وقت نجس شده یا از پیش نجس بوده ، درصورتی که آب کشیدن یا عوض کردن یا بیرون آوردن لباس ، نماز را به هم نمی زند ومی تواند لباس را بیرون آورد، باید لباس را آب بکشد یا عوض کند یا اگر چیزدیگری عورت او را پوشانده ، لباس را بیرون آورد و نماز را تمام کند. اما اگر چیزدیگری عورت او را نپوشانده و لباس را هم نمی تواند آب بکشد یا عوض کند، ( در صورتي كه مي تواند لباس نجس را كم كند، يعني مقداري كه لازم نيست از بدن بيرون آورد، بايد اين كار را انجام دهد، و الا بايد با همان لباس نجس نماز بخواند. و در هر صورت آن مقداري كه از لباسش نجس شده و قابل تعويض ياتطهير نيست آيا با همان لباس نجس بايد نماز بخواند يا اينكه بدون لباس بايدنماز بخواند، توضيح آن بعدا خواهد آمد.)باید لباس را بیرون آورد و به دستوری که برای برهنگان گفته شد، نماز را تمام کند. ولی چنانچه طوری است که اگر لباس را آب بکشد یا عوض کند، نماز به هم می خورد و به واسطه سرما و مانند آن نمی تواند لباس را بیرون آورد، باید با همان حال نماز را تمام کند و نمازش صحیح است .

806 - کسی که در تنگی وقت مشغول نماز است ، اگر در بین نماز بدن او نجس شود و پیش از آن که چیزی از نماز را با نجاست بخواند، ملتفت شود که نجس شده یا بفهمد بدن او نجس است ، و شک کند که همان وقت نجس شده یا از پیش نجس بوده ، ( يا اينكه در اثناي نماز بفهمد كه قبلا در حال نماز بدنش نجس شده و تابه حال نمي دانسته ، در تمامي اين موارد در صورتي كه آب كشيدن بدن ...) در صورتی که آب کشیدن بدن نماز را به هم نمی زند، ( بدن را آب بكشد...) باید آب بکشد. واگر نماز را به هم می زند، باید با همان حال نماز را تمام کند و نماز او صحیح است .

807 - کسی که در پاک بودن بدن یا لباس خود شک دارد، چنانچه نماز بخواندو بعد از نماز بفهمد که بدن یا لباسش نجس بوده ، نماز او صحیح است .

808 - اگر لباس را آب بکشد و یقین کند که پاک شده است و با آن نمازبخواند و بعد از نماز بفهمد پاک نشده ، نمازش صحیح است . ( و همچنين اگر ديگري لباس او را آب بكشد كه اين كار را به او واگذاركرده بود و بعد بفهمد كه پاك نشده ، يا اينكه فهميد بدن يا لباسش نجس شده ،همانطور نماز خواند و بعد از نماز فهميد كه اشتباه كرده و پاك بوده ، در تمامي اين موارد نمازش صحيح است .)

809 - اگر خونی در بدن یا لباس خود ببیند و یقین کند که از خونهای نجس نیست ،مثلا یقین کند که خون پشه است ، چنانچه بعداز نماز بفهمد از خونهایی بوده که نمی شود با آن نماز خواند، نماز او صحیح است .

810 - هرگاه یقین کند خونی که در بدن یا لباس اوست ، خون نجسی است که نماز باآن صحیح است ، مثلا یقین کند خون زخم و دمل است ، اگر چنانچه بعد از نماز بفهمدخونی بوده که نماز با آن باطل است ، نمازش صحیح است .

811 - اگر نجس بودن چیزی را فراموش کند و بدن یا لباسش با رطوبت به آن برسدو در حال فراموشی نماز بخواند و بعد از نماز یادش بیاید، نماز او صحیح است . ولی اگر بدنش با رطوبت به چیزی که نجس بودن آن را فراموش کرده برسد و بدون اینکه خود را آب بکشد غسل کند و نماز بخواند، غسل و نمازش باطل است . ( مگر اينكه طوري باشد كه به غسل نمودن بدن نيز پاك شود. و نيز اگر...) و نیز اگرجایی از اعضای وضو با رطوبت به چیزی که نجس بودن آن را فراموش کرده برسد وپیش از آنکه آن جا را آب بکشد وضو بگیرد و نماز بخواند، وضو و نمازش باطل می باشد. ( مگر اينكه طوري باشد كه به وضو گرفتن ، اعضاي وضو نيز پاك شود.)

812 - کسی که یک لباس دارد، اگر بدن و لباسش نجس شود و به اندازه آب کشیدن یکی از آنها آب داشته باشد، ( احتياط در اين است كه بدن را آب بكشد و با لباس نجس نماز بخواند.ولي در صورتي كه نجاست يكي از آنها بيشتر باشد، لازم است بنابر احتياط آن راآب بكشد، بلكه بعيد نيست كه وظيفه اش همين باشد.) چنانچه بتواند لباسش را بیرون آورد، باید بدن را آب بکشد و نماز را به دستوری که برای برهنگان گفته شد به جا آورد. و اگر به واسطه سرما یا عذر دیگر نتواند لباس را بیرون آورد، در صورتی که نجاست هر دومساوی باشد، مثلا هر دو بول یا خون باشد، یا نجاست بدن شدیدتر باشد، مثلا نجاستش بول باشد که باید دو مرتبه آن را آب کشید، احتیاط واجب آن است که بدن را آب بکشد. و اگر نجاست لباس بیشتر یا شدیدتر باشد، هر کدام از بدن یا لباس رابخواهد، می تواند آب بکشد.

813 - کسی که غیر از لباس نجس لباس دیگری ندارد ( و در اثر تنگي وقت يا به علت ديگري نمي تواند آن را تطهير كند، بايدبا آن نماز بخواند و نمازش صحيح است .) و وقت تنگ است یااحتمال نمی دهد که لباس پاک پیدا کند، اگر به واسطه سرما یا عذر دیگر نمی تواندلباس را بیرون بیاورد، باید در همان لباس نماز بخواند و نمازش صحیح است . ولی چنانچه بتواند لباس را بیرون بیاورد، باید نماز را به دستوری که برای برهنگان گفته شد بجا آورد.

814 - کسی که دو لباس دارد، اگر بداند یکی از آنها نجس است ( و نداند كدام يك ...) و نتواندآنها را آب بکشد و نداند کدام یک آنهاست ، چنانچه وقت دارد باید با هر دولباس نماز بخواند. مثلا اگر می خواهد نماز ظهر و عصر بخواند، باید با هر کدام یک نماز ظهر و یک نماز عصر بخواند. ولی اگر وقت تنگ است ، ( با هر كدام نماز بخواند، كافي است .) باید نماز رابه دستوری که برای برهنگان گفته شد، بجا آورد. و به احتیاط واجب آن نماز را بالباس پاک قضا نماید.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 180,705,720