خدمات تلفن همراه
احکام شرعی - احکام نماز/ - شکیات/ - شکهای صحیح - تطابق با فتوای آیت الله العظمی صافی
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
1199 - در نه صورت اگر در شماره رکعتهای نماز چهار رکعتی شک کند باید فکرنماید، پس اگر یقین یا گمان به یک طرف شک پیدا کرد همان طرف را بگیرد و نمازرا تمام کند و گرنه به دستورهایی که گفته می شود عمل نماید و آن نه صورت از این قرار است : اول : آنکه ( بعد از تمام شدن ذكر واجب سجده دوم ...) بعد از سر برداشتن از سجده دوم شک کند دو رکعت خوانده یا سه رکعت ، که باید بنا بگذارد سه رکعت خوانده و یک رکعت دیگر بخواند و نمازرا تمام کند و بعد از نماز ( بنابر احتياط واجب يك ركعت نماز احتياط ايستاده بجا آورد.) یک رکعت نماز احتیاط ایستاده یا دو رکعت نشسته به دستوری که بعد گفته می شود بجا آورد.
1200 - اگر یکی از شکهای صحیح برای انسان پیش آید نباید نماز را بشکند وچنانچه نماز را بشکند معصیت کرده است پس اگر پیش از انجام کاری که نمازرا باطل می کند ( مثل پشت به قبله كردن ...) مثل روگرداندن از قبله ، نماز را از سر گیرد نماز دومش هم باطل است . و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل می کند مشغول نماز شود نمازدومش صحیح است .
1201 - اگر یکی از شکهایی که نماز احتیاط بر آنها واجب است در نماز پیش آید،چنانچه انسان نماز را تمام کند و بدون خواندن نماز احتیاط، نماز را از سربگیرد، معصیت کرده است . پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل می کندنماز را از سر گرفته ، نماز دومش هم باطل است ، و اگر بعد از انجام کاری که نمازرا باطل می کند مشغول نماز شده ، نماز دومش صحیح است .
1202 - وقتی یکی از شکهای صحیح برای انسان پیش آید، چنانکه گفته شد باید فکرکند، ولی اگر چیزهایی که به واسطه آنها ممکن است یقین یا گمان به یک طرف شک پیدا شود از بین نمی رود، چنانچه کمی بعد فکر کند، اشکال ندارد، مثلا اگر در سجده شک کند می تواند تا بعد از سجده فکر کردن را تأخیر بیندازد.
1203 - اگر اول گمانش به یک طرف بیشتر باشد، بعد دو طرف در نظر او مساوی شود باید به دستور شک عمل نماید، و اگر اول دو طرف در نظر او مساوی باشد و به طرفی که وظیفه او است بنا بگذارد، بعد گمانش به طرف دیگر برود باید همان طرف را بگیرد و نماز را تمام کند.
1204 - کسی که نمی داند گمانش به یک طرف بیشتر است یا هر دو طرف در نظر اومساوی است ، ( اگر احتمال مي دهد به يك طرف گمانش زيادتر باشد، بايد آن طرف رابگيرد، و الا به دستور شك عمل كند.) باید احتیاط کند و در هر مورد، احتیاط بطور مخصوصی است که درکتابهای مفصل گفته شده است .
1205 - اگر بعد از نماز بداند که در بین نماز حال تردیدی داشته که مثلا دو رکعت خوانده یا سه رکعت و بنا را بر سه گذاشته ، ولی نداند که گمانش به خواندن سه رکعت بوده یا هر دو طرف در نظر او مساوی بوده ، ( خوب است نماز احتياط را بخواند.) به احتیاط واجب باید نمازاحتیاط را بخواند.
1206 - اگر موقعی که تشهد می خواند یا بعد از ایستادن شک کند که دو سجده رابجا آورده یا نه و در همان موقع یکی از شکهایی که اگر بعد از تمام شدن دو سجده اتفاق بیفتد صحیح می باشد برای او پیش آید، مثلا شک کند که دو رکعت خوانده یا سه رکعت ، به احتیاط واجب باید به دستور آن شک عمل کند و نمازش را هم دوباره بخواند.
1207 - اگر پیش از آنکه مشغول تشهد شود یا در رکعتهایی که تشهد ندارد پیش ازایستادن شک کند که دو سجده را بجا آورده یا نه ، و در همان موقع یکی از شکهایی که بعد از تمام شدن دو سجده صحیح است برایش پیش آید، نمازش باطل است .
1208 - اگر موقعی که ایستاده ، بین سه و چهار یا بین سه و چهار و پنج شک کند ویادش بیاید که دو سجده یا یک سجده از رکعت پیش بجا نیاورده ، نمازش باطل است .
1209 - اگر شک او از بین برود و شک دیگری برایش پیش آید، مثلا اول شک کندکه دو رکعت خوانده یا سه رکعت ، بعد شک کند که سه رکعت خوانده یا چهار رکعت ،باید به دستور شک دوم عمل نماید.
1210 - اگر بعد از نماز شک کند که در نماز مثلا بین دو و چهار شک کرده یا بین سه و چهار، احتیاط واجب آن است که به دستور هر دو عمل کند و نماز را هم دوباره بخواند.
1211 - اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز شکی برای او پیش آمده ولی نداند ازشکهای باطل بوده یا از شکهای صحیح و اگر از شکهای صحیح بوده کدام قسم آن بوده است ، بنا بر احتیاط واجب باید به دستور شکهایی که صحیح بوده و احتمال می داده عمل کند و نماز را هم دوباره بخواند.
1212 - کسی که نشسته نماز می خواند اگر شکی کند که باید برای آن ، یک رکعت نمازاحتیاط ایستاده یا دو رکعت نشسته بخواند، ( بايد يك ركعت نشسته بجا آورد. و همچنين اگر شكي كند كه معين است براي آن بايد يك ركعت نماز احتياط ايستاده بخواند، يك ركعت نشسته به جاي يك ركعت ايستاده كافي است ، و همچنين دو ركعت نشسته به جاي دو ركعت ايستاده . ولكن در مثل دو و سه ، احتياط مستحب جمع بين يك ركعت نشسته و دو ركعت نشسته ودوباره خواندن نماز است .) باید دو رکعت نشسته به جا آورد، بلکه اگر شکی کند که باید برای آن دو رکعت نماز احتیاط ایستاده بخواند، بایددو رکعت نشسته بجا آورد.
1213 - کسی که ایستاده نماز می خواند اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود، باید مثل کسی که نماز را نشسته می خواند و حکم آن در مسأله پیش گفته شدنماز احتیاط را بجا آورد.
1214 - کسی که نشسته نماز می خواند اگر موقع خواندن نماز احتیاط بتواند بایستد،باید به وظیفه کسی که نماز را ایستاده می خواند عمل کند.
مراثی (نوحه) توسط کربلایی محمدحسین حدادیان بمناسبت ایام فاطمیه درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت راسخون با عنوان کربلایی محمد حسین حدادیان - روز سوم فاطمیه اول 95 - منو ببخش اگه برا تو حتی به لحظه کم گذاشتم (شور)
ادعیه (دعاخوانی) توسط اباذر حلواجی درباره دعای سمات از سایت تبیان با عنوان دعای سمات
سخنرانی توسط علامه آیت الله مصباح یزدی درباره دین از سایت راسخون با عنوان شناخت خدا به وسیله خدا 91
تلاوت توسط استاد محمد صدیق منشاوی از سایت الکعبه با عنوان الرّعد، المسجد الأموى، دمشق 1965
مناجات توسط حاج مهدی سماواتی از سایت عقیق با عنوان مناجات
اذان توسط استاد کامل یوسف البهتیمی از سایت تبیان با عنوان گلبانگ اذان
مدایح (به شادی ) توسط حاج محمود کریمی بمناسبت ربیع الاول درباره حضرت رسول صلی الله علیه و اله از سایت شهید آوینی با عنوان صلی الله علی محمد، صلی الله علیه و آله سال85
ندبه انتظار توسط کربلایی جواد مقدم بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان ای تمام آرزویم، غم تو شد آبرویم
ترتیل توسط استاد سعود ابراهیم شریم درباره 110 - نصر از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره نصر - حفص از عاصم
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی مظاهری درباره دین از سایت راسخون با عنوان اگر یک نفر بدهکار باشد و ضامن هم بشود و یک پولی بدهد بابت کدام یک واقع می شود
کلیپ سخنان توسط حجت الاسلام و المسلمین پناهیان درباره دین از سایت راسخون با عنوان فرصت ناب امام حسین علیه السلام
کتاب صوتی توسط امام خمینی (ره) از سایت راسخون با عنوان کتاب صوتی چهل حدیث امام خمینی ره - حدیث شماره 14
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 171,911,499