خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام طهارت/ - نجاسات/ - راه نجس شدن چیزهای پاک - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

125 - اگر چیز پاک به چیز نجس برسد و هر دو یا یکی از آنها به طوری تر باشدکه تری یکی به دیگری برسد چیز پاک نجس می شود، و اگر تری به قدری کم باشد که به دیگری نرسد چیزی که پاک بوده نجس نمی شود. ( مگر در ملاقات چيزي با مرده انسان پيش از غسل دادن ، كه احتياط واجب اجتناب است هر چند خشك باشد.)

126 - اگر چیز پاکی به چیز نجس برسد و انسان شک کند که هر دو یا یکی از آنهاتر بوده یا نه آن چیز پاک نجس نمی شود.

127 - دو چیزی که انسان نمی داند کدام پاک است و کدام نجس است ، اگر چیز پاکی بارطوبت به یکی از آنها برسد نجس نمی شود، ( پايان مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي .) ولی اگر یکی از آنها قبلا نجس بوده وانسان نداند پاک شده یا نه ، چنانچه چیز پاکی به آن برسد نجس می شود.

128 - زمین و پارچه و مانند اینها اگر رطوبت داشته باشد، هر قسمتی که نجاست به آن برسد نجس می شود و جاهای دیگر آن پاک است ، ( مگر اينكه رطوبت به قدري زياد باشد كه از جايي به جاي ديگر سرايت كند، و همچنين خيار و خربزه و ماست و امثال آنها، اگر رطوبت زياد و مسري نداشته باشد.) و همچنین است خیار وخربزه و مانند اینها.

129 - هرگاه شیره و روغن روان باشد، همین که یک نقطه از آن نجس شد تمام آن نجس می شود ولی اگر روان نباشد، ( به طوري كه از جايي به جايي سرايت كند، فقط محل ملاقات نجس است .) نجس نمی شود.

130 - اگر مگس یا حیوانی مانند آن روی چیز نجسی که تر است بنشیند و بعد روی چیز پاکی ( بنشيند نجس نمي شود، چون احتمال دارد پاي اين حشرات رطوبتي به خودنگيرد، اما اگر بدانيم نجاستي را با خود حمل كرده و سرايت نموده نجس مي شود.) که آن هم تر است بنشیند، چنانچه انسان بداند نجاست همراه آن حیوان بوده چیز پاک نجس می شود و اگر نداند پاک است .

131 - اگر جایی از بدن که عرق دارد نجس شود و عرق از آنجا به جای دیگر برود هرجا که عرق به آن برسد نجس می شود، و اگر عرق به جای دیگر نرود جاهای دیگر بدن پاک است .

132 - ( اخلاط غليظي كه از بيني ...) اخلاطی که از بینی یا گلو می آید اگر خون داشته باشد جایی که خون داردنجس و بقیه آن پاک است ، ( و اگر روان باشد همه نجس مي شود.) پس اگر به بیرون دهان یا بینی برسد مقداری را که انسان یقین دارد جای نجس اخلاط به آن رسیده نجس است ، و محلی را که شک دارد جای نجس به آن رسیده یا نه پاک می باشد.

133 - اگر آفتابه ای را که ته آن سوراخ است روی زمین نجس بگذارند ( چنانچه آب با فشار از آن خارج شود، داخل ظرف نجس نخواهد شد.) چنانچه آب طوری زیر آن جمع گردد که با آب آفتابه یکی حساب شود آب آفتابه نجس می شود ولی اگر آبی که از زیر آفتابه خارج می شود در زمین فرو رود یا جاری شود به نحوی که با آب داخل آن یکی حساب نشود، آب آفتابه نجس نمی شود.

134 - اگر چیزی داخل بدن شود و به نجاست برسد در صورتی که بعد از بیرون آمدن آلوده به نجاست نباشد ( بنابر احتياط واجب نجس مي شود و همچنين آب دهان و بيني هرگاه در داخل دهان و بيني با خون ملاقات كند احتياط اجتناب است .) پاک است ، پس اگر اسباب اماله یا آب آن در مخرج غائط وارد شود یا سوزن و چاقو و مانند اینها در بدن فرو رود و بعد از بیرون آمدن به نجاست آلوده نباشد نجس نیست و همچنین است آب دهان و بینی اگر در داخل به خون برسد و بعد از بیرون آمدن به خون آلوده نباشد.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 170,519,559