خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام نماز/ - نماز قضا/ - نماز قضای پدر که بر پسر بزرگتر واجب است - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

1390 - ( اگر پدر و مادر نماز و روزه خود را بجا نياورده باشند...) اگر پدر نماز و روزه خود را بجا نیاورده باشد، چنانچه از روی نافرمانی ترک نکرده و می توانسته قضا کند بر پسر بزرگتر واجب است که بعد ازمرگش بجا آورد یا برای او اجیر بگیرد بلکه اگر از روی نافرمانی هم ترک کرده باشد ( بنابر احتياط مستحب بايد به همين طور عمل كند و همچنين روزه اي را كه در سفر نگرفته ، هرچند توانايي قضاي آن را پيدا نكند احتياط آن است پسر بزرگترقضا نمايد.) واجب است به همین طور عمل کند و نیز روزه ای را که در سفر نگرفته اگرچه نمی توانسته قضا کند، واجب است که پسر بزرگتر قضا نماید یا برای او اجیربگیرد.

1391 - اگر پسر بزرگتر شک دارد که ( پدر و مادرش نماز و روزه قضا داشته اند يا نه ...) پدر نماز و روزه قضا داشته یا نه چیزی بر او واجب نیست .

1392 - اگر پسر بزرگتر بداند که پدرش نماز قضا داشته و شک کند که بجاآورده یا نه ، بنابر احتیاط واجب باید قضا نماید. ( اين مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي ذكر نشده است .)

1393 - اگر معلوم نباشد که پسر بزرگتر کدام است ، ( قضاي نماز و روزه پدر و مادر بر هيچ كدام از پسرها واجب نيست ...) قضای نماز و روزه پدربر هیچ کدام از پسرها واجب نیست ولی احتیاط مستحب آن است که نماز و روزه اورا بین خودشان قسمت کنند یا برای انجام آن قرعه بزنند.

1394 - اگر میت وصیت کرده باشد که برای نماز و روزه او اجیر بگیرند، بعداز آنکه اجیر نماز و روزه او را به طور صحیح بجا آورد، بر پسر بزرگتر چیزی واجب نیست .

1395 - اگر پسر بزرگتر بخواهد ( نماز پدر و مادر را بخواند...) نماز پدر را بخواند باید به تکلیف خود عمل کند مثلا قضای نماز صبح و مغرب و عشا را باید بلند بخواند.

1396 - کسی که خودش نماز و روزه قضا دارد اگر نماز و روزه ( پدر و مادر هم بر او واجب شود...) پدر هم براو واجب شود هر کدام را اول بجا آورد صحیح است .

1397 - اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر ( يا مادر...) نابالغ یا دیوانه باشد، وقتی که بالغ شد یا عاقل گردید باید نماز و روزه پدر ( يا مادر...) را قضا نماید، و چنانچه پیش ازبالغ شدن یا عاقل شدن بمیرد، بر پسر دوم چیزی واجب نیست .

1398 - اگر پسر بزرگتر پیش از آنکه ( نماز و روزه پدر يا مادر را قضا كند...) نماز و روزه پدر را قضا کند بمیرد برپسر دوم چیزی واجب نیست .

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 170,514,322