خدمات تلفن همراه
احکام شرعی - احکام روزه/ - جاهایی که قضا و کفاره واجب است/ - کفاره روزه - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
1660 - کسی که کفاره روزه رمضان بر او واجب است ، باید یک بنده آزاد کند یابه دستوری که در مسأله بعد گفته می شود، دو ماه روزه بگیرد یا شصت فقیر را سیرکند یا به هر کدام ، یک مد که تقریبا ده سیر است ، طعام یعنی گندم یا جو ( يا نان و مانند اينها بدهد و چنانچه اينها برايش ممكن نباشد، بايد به قدر امكان ، تصدق دهد و اگر ممكن نيست ، استغفار نمايد، و احتياط واجب آن است كه هر وقت بتواند، كفاره را بدهد.) ومانند اینها بدهد، و چنانچه اینها برایش ممکن نباشد، هر چند مد که می تواند به فقرا طعام بدهد و اگر نتواند طعام بدهد باید استغفار کند، اگر چه مثلابک مرتبه بگوید: "استغفرالله "، و احتیاط واجب در فرض اخیر آن است که هر وقت بتواند، کفاره را بدهد.
1661 - کسی که می خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، ( بايد يك ماه تمام و يك روز آن را از ماه ديگر پي در پي بگيرد...) باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد، و اگر بقیه آن پی در پی نباشد، اشکال ندارد.
1662 - کسی که می خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، نباید موقعی شروع کندکه در بین ( يك ماه و يك روز، روزي باشد كه مانند عيد قربان روزه آن حرام است .) سی و یک روز، روزی باشد که مانند عید قربان روزه آن حرام است .
1663 - کسی که باید پی در پی روزه بگیرد، اگر در بین آن بدون عذر یک روز روزه نگیرد، ( بايد روزه ها را از سر بگيرد.) یا وقتی شروع کند که در بین آن به روزی برسد که روزه آن واجب است ،مثلا به روزی برسد که نذر کرده آن روز را روزه بگیرد، باید روزه ها را از سر بگیرد.
1664 - اگر در بین روزهایی که باید پی در پی روزه بگیرد، ( عذري غير اختياري مثل حيض ...) عذری مثل حیض یانفاس یا سفری که در رفتن آن مجبور است ، برای او پیش آید، بعد از برطرف شدن عذر واجب نیست روزه ها را از سر بگیرد، بلکه بقیه را بعد از برطرف شدن عذر بجامی آورد.
1665 - اگر به چیز حرامی روزه خود را باطل کند، چه آن چیز اصلا حرام باشد مثل شراب و زنا، یا به جهتی حرام شده باشد مثل نزدیکی کردن با عیال خود در حال حیض ،( احتياط مستحب آن است كه كفاره جمع بدهد...) بنا بر احتیاط کفاره جمع بر او واجب می شود، یعنی باید یک بنده آزاد کند ودو ماه روزه بگیرد و شصت فقیر را سیر کند، یا به هر کدام آنها یک مد که تقریباده سیر است گندم یا جو یا نان و مانند اینها بدهد، و چنانچه هر سه برایش ممکن نباشد، هر کدام آنها را که ممکن است باید انجام دهد.
1666 - اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم نسبت دهد، کفاره جمع که تفصیل آن در مسأله پیش گفته شد ( بنا بر احتياط مستحب بدهد.) بنابر احتیاط بر اوواجب می شود.
1667 - اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع کند، ( يا استمنا كند، يك كفاره بر او واجب است ، ولي احتياط مستحب آن است كه براي هر دفعه يك كفاره بدهد.) یک کفاره براو واجب است ، ولی اگر جماع او حرام باشد یک کفاره جمع واجب می شود.
1668 - اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه غیر جماع کار دیگری که روزه را باطل می کند انجام دهد، برای همه آنها یک کفاره کافی است .
1669 - ( اگر روزه دار غير از جماع كار ديگري كه روزه را باطل مي كند انجام دهد،و بعد با حلال خود جماع نمايد، براي هر دو يك كفاره واجب مي شود.) اگر روزه دار جماع حرام کند و بعد با حلال خود جماع نماید، یک کفاره جمع کافی است .
1670 - اگر روزه دار کاری که حلال است و روزه را باطل می کند، انجام دهد،مثلا آب بیاشامد، و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل می کند انجام دهد، مثلا غذای حرامی بخورد، یک کفاره کافی است .
1671 - اگر روزه دار آروغ بزند و چیزی در دهانش بیاید، چنانچه عمدا آن را فروببرد، روزه اش باطل است و باید قضای آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب می شود، و اگر خوردن آن چیز حرام باشد، مثلا موقع آروغ زدن خون یا غذایی که ازصورت غذا بودن خارج شده به دهان او بیاید و عمدا آن را فرو برد، باید قضای آن روزه را بگیرد، ( و بنابر احتياط مستحب كفاره جمع هم بدهد.) و بنابر احتیاط کفاره جمع هم بر او واجب می شود.
1672 - اگر نذر کند که روز معینی را روزه بگیرد، چنانچه در آن روز عمدا روزه خود را باطل کند، ( بايد كفاره بدهد، و كفاره آن به نحوي است كه در كفاره حنث نذربيايد. (توضيح : يعني بايد غير از قضاي آن روز يك بنده آزاد كند، يا ده فقير راسير كند، يا آنان را بپوشاند، و اگر اينها را نتواند، بايد سه روز روزه بگيرد وبايد روزه پي در پي باشد.)) باید یک بنده آزاد نماید، یا دو ماه پی در پی روزه بگیرد،یا به شصت فقیر طعام دهد.
1673 - اگر به گفته کسی که می گوید مغرب شده ( و اعتماد به گفته او نيست افطار كند، و بعد بفهمد مغرب نبوده است ،يا شك كند كه مغرب بوده است يا نه ، قضا و كفاره بر او واجب مي شود.) افطار کند، و بعد بفهمدمغرب نبوده است ، قضا و کفاره بر او واجب می شود. ولی اگر خبردهنده عادل بوده ،فقط قضای آن روزه واجب است .
1674 - کسی که عمدا روزه خود را باطل کرده ، اگر بعد از ظهر مسافرت کند، یاپیش از ظهر برای فرار از کفاره سفر نماید، کفاره از او ساقط نمی شود، بلکه اگر قبل از ظهر مسافرتی برای او پیش آمد کند، ( باز هم كفاره بر او واجب است .) بنابر احتیاط کفاره بر اوواجب است .
1675 - اگر عمدا روزه خود را باطل کند، و بعد عذری مانند حیض یا نفاس یا مرض برای او پیدا شود، ( احتياط مستحب اين است كه كفاره را بدهد.) کفاره بر او واجب نیست .
1676 - اگر یقین کند که روز اول ماه رمضان است ، و عمدا روزه خود را باطل کند،بعد معلوم شود که آخر شعبان بوده ، کفاره بر او واجب نیست .
1677 - اگر انسان شک کند که آخر رمضان است یا اول شوال ، و عمدا روزه خود راباطل کند، بعد معلوم شود اول شوال بوده ، کفاره بر او واجب نیست .
1678 - اگر روزه دار در ماه رمضان با زن خود که روزه دار است جماع کند، چنانچه زن را مجبور کرده باشد، کفاره روزه خودش ( و بنابر احتياط كفاره روزه زن را بايد بدهد...) و روزه زن را باید بدهد، و اگر زن به جماع راضی بوده ، بر هر کدام یک کفاره واجب می شود.
1679 - اگر زنی شوهر خود را مجبور کند که جماع نماید، یا کار دیگری که روزه راباطل می کند انجام دهد، واجب نیست که کفاره روزه شوهر را بدهد.
1680 - اگر روزه دار در ماه رمضان ( زن خود را مجبور به جماع كند، و در بين جماع زن راضي شود، بنابراحتياط واجب بايد مرد دو كفاره و زن يك كفاره بدهد.) با زن خود که روزه دار است جماع کند،چنانچه به طوری زن را مجبور کرده باشد که از خود اختیاری نداشته باشد، و در بین جماع زن راضی شود، باید مرد دو کفاره و زن یک کفاره بدهد، و اگر با اراده واختیار عمل را انجام دهد، اگرچه مجبورش کرده باشد، مرد باید کفاره خودش وزن را بدهد.
1681 - اگر روزه دار در ماه رمضان با زن روزه دار خود که خواب است جماع نماید،یک کفاره بر او واجب می شود، و روزه زن صحیح است و کفاره هم بر او واجب نیست .
1682 - اگر مرد زن خود را مجبور کند که غیر جماع کار دیگری که روزه را باطل می کند بجا آورد، کفاره زن را نباید بدهد، و بر خود زن هم کفاره واجب نیست .
1683 - کسی که به واسطه مسافرت یا مرض روزه نمی گیرد، نمی تواند زن روزه دار خودرا مجبور به جماع کند، ولی اگر او را مجبور نماید، ( كفاره بر مرد نيز واجب نيست .) بنابر احتیاط بایدکفاره اش را بدهد.
1684 - انسان نباید در بجا آوردن کفاره کوتاهی کند، ولی لازم نیست فورا آن راانجام دهد.
1685 - اگر کفاره بر انسان واجب شود و چند سال آن را بجا نیاورد، چیزی بر آن اضافه نمی شود.
1686 - کسی که باید برای کفاره یک روز شصت فقیر را طعام بدهد، اگر به شصت فقیر دسترسی دارد، نباید به هر کدام از آنها بیشتر از یک مد که تقریبا ده سیر است طعام بدهد، یا یک فقیر را بیشتر از یک مرتبه سیر نماید، ( ولي مي تواند براي هر يك از عيالات فقير اگرچه صغير باشند يك مد به آن بدهد.) ولی چنانچه انسان اطمینان داشته باشد که فقیر طعام را به عیالات خود می دهد یا به آنهامی خوراند، می تواند برای هر یک از عیالات فقیر اگرچه صغیر باشند یک مد به آن فقیر بدهد.
1687 - کسی که قضای روزه رمضان را گرفته ، اگر بعد از ظهر عمدا کاری که روزه راباطل می کند انجام دهد، باید به ده فقیر هر کدام یک مد که تقریبا ده سیر است طعام بدهد، و اگر نمی تواند ( سه روز روزه بگيرد.) بنابر احتیاط واجب باید سه روز پی در پی روزه بگیرد.
مراثی (نوحه) توسط حاج محمد باقر منصوری بمناسبت محرم الحرام درباره امام حسین علیه السلام از سایت تبیان با عنوان چیخاندا شمر او سینه یه
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج محمود کریمی درباره دعای افتتاح از سایت عقیق با عنوان دعای افتتاح
سخنرانی توسط مرحوم علامه جعفری درباره دین از سایت راسخون با عنوان سرنوشت
تلاوت توسط استاد محمد محمود طبلاوی درباره 54 - قمر از سایت الکعبه با عنوان القمر والرحمن
مناجات توسط حاج رضا بکایی بمناسبت رمضان المبارک درباره دعای ابوحمزه ثمالی از سایت شهید آوینی با عنوان دعای ابوحمزه ثمالی/دوره سوم/بخش ششم
اذان توسط استاد مصطفی اسماعیل از سایت الکعبه با عنوان الاذان 2
مدایح (به شادی ) توسط کربلایی مجتبی رمضانی بمناسبت جمادی الثانی درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت شهید آوینی با عنوان / مجتبی داروندارم دست مادرمه (شور،سال 95)
ترتیل توسط شیخ سعد الغامدی درباره 67 - ملک از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره ملک - حفص از عاصم
ندبه انتظار توسط حاج سیدمجید بنی فاطمه بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان آقا بیا که وقت آمدنت دیر شد بیا
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره دین از سایت راسخون با عنوان بهره وری عموم مردم از کعبه و مساله ی بعثت
کتاب صوتی توسط امام خمینی (ره) از سایت راسخون با عنوان کتاب صوتی چهل حدیث امام خمینی ره - حدیث شماره 35
کلیپ سخنان توسط حجت الاسلام و المسلمین پناهیان درباره دین از سایت راسخون با عنوان احترام خدا برای عروسی! -کلیپ تصویری
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 170,512,479