خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام نماز/ - پوشانیدن بدن در نماز - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی

788 - مرد باید در حال نماز اگر چه کسی او را نمی بیند، عورتین خود را بپوشاند.و بهتر است از ناف تا زانو را هم بپوشاند.

789 - زن باید در موقع نماز تمام بدن ، حتی سر و موی خود را بپوشاند. ولی پوشاندن صورت به مقداری که در وضو شسته می شود، و دستها تا مچ ، ( و روي پا تا مچ ، لازم نيست . و احتياط مستحب آن است كه كف پاها را هم بپوشاند. اما براي آنكه ...) و پاها تامچ پا لازم نیست . اما برای آنکه یقین کند که مقدار واجب را پوشانده است ، باید مقداری از اطراف صورت و قدری پایین تر از مچ را هم بپوشاند.

790 - موقعی که انسان قضای سجده فراموش شده یا تشهد فراموش شده را بجامی آورد، ( و احتياط مستحب آن است كه در موقع بجا آوردن سجده سهو نيز، خود رابپوشاند.) بلکه بنابر احتیاط واجب در موقع سجده سهو هم ، باید خود را مثل موقع نماز بپوشاند.

791 - اگر انسان عمدا در نماز عورتش را نپوشاند، نمازش باطل است . بلکه اگر از روی ندانستن مسأله ( از روي تقصير باشد، نمازش باطل است .) هم باشد، بنابر احتیاط واجب باید نمازش رادوباره بخواند.

792 - اگر در بین نماز بفهمد که عورتش پیدا است ، باید آن را بپوشاند.( و لازم نيست كه نماز را اعاده نمايد. ولي احتياط آن است كه در حالي كه فهميده عورت او پيدا است ، چيزي از اجزاي نماز را بجا نياورد. و اگر بعد از نمازبفهمد...) و چنانچه پوشاندن عورت زیاد طول بکشد، احتیاط واجب آن است که نماز را تمام کند و دوباره بخواند. ولی اگر بعداز نماز بفهمد که در نماز عورت او پیدابوده ، نمازش صحیح است .

793 - اگر در حال ایستاده ، لباسش عورت او را می پوشاند، ولی ممکن است در حال دیگر مثلا در حال رکوع و سجود نپوشاند، چنانچه موقعی که عورت او پیدا می شود به وسیله ای آن را بپوشاند، نماز او صحیح است . ولی احتیاط مستحب آن است که باآن لباس نماز نخواند.

794 - انسان می تواند در نماز خود را به علف و برگ درختان بپوشاند، ولی احتیاط مستحب آن است که موقعی خود را با اینها بپوشاند که چیز دیگری نداشته باشد.

795 - ( انسان در حال ناچاري كه چيزي براي پوشاندن عورت خود ندارد، مي تواندبراي نمايان نبودن پوست عورت ، گل و مانند آن را به عورت بزند.) اگر غیر از گل هیچ چیز ندارد که در نماز خود را بپوشاند، گل ساترنیست و می تواند برهنه نماز بخواند.

796 - اگر چیزی ندارد که در نماز خود را با آن بپوشاند، ( چنانچه مأيوس از پيدا كردن آن نباشد، بهتر آن است كه نماز...) چنانچه احتمال دهدکه پیدا می کند، بنابر احتیاط واجب باید نماز را ت أخیر بیندازد و اگر چیزی پیدا نکرد، در آخر وقت مطابق وظیفه اش نماز بخواند. ( ولي اگر نماز را در اول وقت خواند و عذرش تا آخر وقت ادامه پيدانكرد، احتياط واجب آن است كه نماز را اعاده كند.)

797 - کسی که می خواهد نماز بخواند، اگر برای پوشاندن خود حتی برگ درخت و علف ( و گل و لجن نداشته باشد و مأيوس باشد كه تا آخر وقت چيزي پيدا كند كه خود را با آن بپوشاند، در صورتي كه اطمينان دارد كه ناظر محترم او را نمي بيند،ايستاده و با ركوع و سجود اختياري نماز بخواند. و چنانچه احتمال دهد كه ناظرمحترم او را مي بيند، بايد به طوري نماز بخواند كه عورت او نمايان نباشد. مثل اينكه نشسته نماز بخواند يا آنكه ركوع يا سجود اختياري را ترك كرده با اشاره ركوع و سجود بجا آورد. و احتياط لازم آن است كه شخص عاري در حال نماز، عورت خودرا با بعضي از اعضاي بدن خود بپوشاند. مثل دو ران در حال نشستن ، و دو دست در حال ايستاده .) نداشته باشد، و احتمال ندهد که تا آخر وقت چیزی پیدا کند که خود را باآن بپوشاند، در صورتی که نامحرم او را می بیند، باید نشسته نماز بخواند وعورت خود را با ران خود بپوشاند. و اگر کسی او را نمی بیند، ایستاده نمازبخواند و جلوی خود را با دست بپوشاند. و در هر صورت رکوع و سجود را بااشاره انجام می دهد و برای سجود سر را قدری پایین تر می آورد.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 170,510,625