خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام طهارت/ - احکام ظرفها - تطابق با فتوای آیت الله العظمی خویی

225 - ظرفی که از پوست سگ یا خوک یا مردار ساخته شده خوردن و آشامیدن ازآن ظرف ( در صورتي كه رطوبتي موجب نجاستش شده باشد، حرام است و نبايد آن ظرف را در وضو و غسل و كارهايي كه بايد با چيز پاك انجام داد استعال كنند. و احتياطمستحب آن است كه چرم سگ و...) حرام است و نباید آن ظرف را در وضو و غسل و کارهایی که باید با چیزپاک انجام داد، استعمال کنند. بلکه احتیاط واجب آن است که چرم سگ و خوک و مردار را اگر چه ظرف هم نباشد، استعمال نکنند.

226 - خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره ( بلكه بنابر احتياط واجب مطلق استعمال آن حرام است . ولي زينت نمودن اتاق و مانند آن و نگاه داشتن آنها مانعي ندارد، اگر چه احوط ترك است .) و استعمال آنها حرام است . ولی استعمال آنها در زینت اتاق حرام نیست . و نگاه داشتن نیز حرام نمی باشد.

227 - ساختن ظرف طلا و نقره ( براي زينت نمودن يا نگاه داشتن ، مانعي ندارد، اگر چه احوط ترك است .) و مزدی که برای آن می گیرند، حرام نیست .

228 - خرید و فروش ظرف طلا و نقره ( براي زينت نمودن يا نگاه داشتن ، مانعي ندارد، اگر چه احوط ترك است .) و پول عوضی هم که فروشنده می گیرد، حرام نیست .

229 - گیره استکان که از طلا یا نقره می سازند اگر بعد از برداشتن استکان ،ظرف به آن گفته شود، ( حكم استكان طلا و نقره را دارد، و اگر ظرف به آن گفته نشود استعمال آن مانعي ندارد.) استعمال آن چه به تنهایی و چه با استکان حرام است . واگر ظرف به آن گفته نشود، استعمال آن مانعی ندارد.

230 - استعمال ظرفی که روی آن را آب طلا یا آب نقره داده اند، اشکال ندارد.

231 - اگر فلزی را با طلا یا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند، چنانچه مقدارآن فلز به قدری زیاد باشد که ظرف طلا یا نقره به آن ظرف نگویند، استعمال آن مانعی ندارد.

232 - اگر انسان غذایی را که در ظرف طلا یا نقره است ( به قصد اينكه چون غذا خوردن در ظرف طلا و نقره حرام مي باشد در ظرف ديگر بريزد، خوردن غذا از ظرف دوم در صورتي كه عرفا نگويند از ظرف طلا و نقره غذا مي خورد، مانعي ندارد.) در ظرف دیگر بریزد،این استعمال جایز است . ولی اگر بخواهد از ظرف دوم غذا بخورد و خالی کردن ظرف برای آن نباشد که غذا خوردن از ظرف طلا یا نقره جایز نیست ، این استعمال حرام می باشد.

233 - استعمال بادگیر قلیان و غلاف شمشیر و کارد و قاب قرآن ، اگر ازطلا یا نقره باشد، اشکال ندارد. ( ولي احتياط مستحب آن است كه عطردان و سرمه دان و ترياك دان طلا و نقره را استعمال نكنند.) و همچنین عطردان و سرمه دان و مثل اینها.

234 - ( خوردن و آشاميدن از ظرف طلا يا نقره در حال ناچاري به مقدار دفع ضرورت اشكال ندارد، ولي زياده بر اين مقدار جايز نيست .) استعمال ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری اشکال ندارد، و برای وضوو غسل هم در حال تقیه می شود ظرف طلا و نقره را استعمال کرد، بلکه گاهی واجب است .

235 - استعمال ظرفی که معلوم نیست از طلا یا نقره است یا از چیز دیگر، اشکال ندارد.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 170,500,938