خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام نماز/ - نماز قضا/ - نماز قضای پدر که بر پسر بزرگتر واجب است - تطابق با فتوای آیت الله العظمی گلپایگانی

1390 - ( اگر پدر به جهت عذري نماز يا روزه اش را بجا نياورده باشد، بعد ازفوت او بر پسر بزرگتر واجب است قضا نمايد يا براي انجام آن اجير بگيرد هرچندپدر نتوانسته قضا كند و بنابر احتياط واجب اگر از روي نافرماني هم ترك كرده باشد پسر بزرگتر بايد آن را قضا نمايد و در مورد مادر نيز احتياط واجب رعايت اين حكم است بلكه در صورتي كه وصيت نكرده باشند و پسر هم نداشته باشند احتياطواجب اين است كه اكبر ذكور از اولياء ميت نماز و روزه او را قضا كنند و بانبود ذكور، اناث از آنها انجام دهند.) اگر پدر نماز و روزه خود را بجا نیاورده باشد، چنانچه از روی نافرمانی ترک نکرده و می توانسته قضا کند بر پسر بزرگتر واجب است که بعد ازمرگش بجا آورد یا برای او اجیر بگیرد بلکه اگر از روی نافرمانی هم ترک کرده باشد واجب است به همین طور عمل کند و نیز روزه ای را که در سفر نگرفته اگرچه نمی توانسته قضا کند، واجب است که پسر بزرگتر قضا نماید یا برای او اجیربگیرد.

1391 - اگر پسر بزرگتر شک دارد که ( پدر و مادرش نماز و روزه قضا داشته اند يا نه ...) پدر نماز و روزه قضا داشته یا نه چیزی بر او واجب نیست .

1392 - اگر پسر بزرگتر بداند که ( پدر و مادرش ...) پدرش نماز قضا داشته و شک کند که بجاآورده یا نه ، بنابر احتیاط واجب باید قضا نماید.

1393 - اگر معلوم نباشد که پسر بزرگتر کدام است ، ( قضاي نماز و روزه پدر و مادر بر هيچ كدام از پسرها واجب نيست ...) قضای نماز و روزه پدربر هیچ کدام از پسرها واجب نیست ولی احتیاط مستحب آن است که نماز و روزه اورا بین خودشان قسمت کنند یا برای انجام آن قرعه بزنند.

1394 - اگر میت وصیت کرده باشد که برای نماز و روزه او اجیر بگیرند، بعداز آنکه اجیر نماز و روزه او را به طور صحیح بجا آورد، بر پسر بزرگتر چیزی واجب نیست . ( و همچنين اگر كسي مجانا از طرف ميت ، نماز و روزه او را قضا نمايد.)

1395 - اگر پسر بزرگتر بخواهد ( نماز پدر و مادر را بخواند...) نماز پدر را بخواند باید به تکلیف خود عمل کند مثلا قضای نماز صبح و مغرب و عشا را باید بلند بخواند.

1396 - کسی که خودش نماز و روزه قضا دارد اگر نماز و روزه ( پدر و مادر هم بر او واجب شود...) پدر هم براو واجب شود هر کدام را اول بجا آورد صحیح است .

1397 - اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر ( يا مادر...) نابالغ یا دیوانه باشد، وقتی که بالغ شد یا عاقل گردید باید نماز و روزه پدر ( يا مادر...) را قضا نماید، و چنانچه پیش ازبالغ شدن یا عاقل شدن بمیرد، بر پسر دوم ( واجب است بنابر احتياط.) چیزی واجب نیست .

1398 - اگر پسر بزرگتر پیش از آنکه ( نماز و روزه پدر يا مادر را قضا كند بميرد، چنانچه بين مرگ پدر يامادر و مرگ او به قدري طول كشيده كه مي توانسته قضاي نماز و روزه آنها را بجاآورد بر پسر دوم چيزي واجب نيست و اگر اين مقدار طول نكشيده قضاي آنها بر پسردوم واجب است بنابر احتياط.) نماز و روزه پدر را قضا کند بمیرد برپسر دوم چیزی واجب نیست .

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 170,507,046