خدمات تلفن همراه

نمایش نهج البلاغه - خطبه : 174 - درباره طلحه


خطبه : 174 - درباره طلحه
ترجمه : علامه جعفری

خطبه ای است از آن حضرت (علیه السلام): در توضیح هویت طلحه بن عبیدالله این سخنان را در موقعی که خبر حرکت طلحه و زبیر به سوی بصره برای جنگ به آن حضرت رسید، بیان فرموده است.

من از آن هنگام که پروردگارم به پیروزی وعده ام داده است، نه به وسیله جنگ تهدید شده ام و نه از ضربت شمشیر هراسی به خود راه داده ام. سوگند به خدا، آن مرد (طلحه) با کوشش جدی به بهانه خونخواهی عثمان، عجله برای سفر به بصره ننموده است مگر به جهت اینکه خون عثمان را از او مطالبه نکنند، زیرا او بود که به کشتن عثمان مورد ظن بود. و در میان حمله کنندگان برای قتل عثمان حریص تر از وی کسی نبود. طلحه با این دسیسه بازیها (و فریاد وا عثمانا) و حرکت سریع به بصره به بهانه مطالبه خون عثمان، می خواهد برای مشتبه ساختن (مردم ناآگاه) درباره حادثه ای که خود، گرداننده (یا از گردانندگان) آن بوده است مغالطه راه بیندازد و مردم را دچار شک و تردید بسازد! و سوگند به خدا، این مرد (طلحه) درباره عثمان هیچ یک از سه کاری را که برای او امکان داشت، انجام نداد:
 1- اگر فرزند عفان (عثمان) ظالم بود- همانگونه که طلحه در آن موقع گمان می کرد، لازم بود که قاتلان عثمان را (مستقیما) یاری می کرد و یاری کنندگان او را دور می ساخت. 2- و اگر عثمان مظلوم بود، ضرورت داشت که دشمنان و قاتلان عثمان را از او دور می ساخت و عذر مشروع او را می پذیرفت و به مردم بیان می کرد. 3- و اگر درباره هر دو خصلت (ظالم یا مظلوم بودن) عثمان تردید داشت، سزاوار بود که خود را از معرکه کنار بکشد و در گوشه ای سکوت کند و مردم را در جریان عثمان به حال خود بگذارد. طلحه هیچ یک از این سه کار را نکرد و اقدام به امری کرد که علت آن شناخته نشده و عذر صحیحی را دربرنداشت.


بزرگتر  کوچکتر 
تصاویر نهج البلاغه مرکز طبع و نشر قرآن کریم با ترجمه استاد انصاریان
نهج البلاغه مرکز طبع و نشر قرآن کریم صفحه 190 نهج البلاغه مرکز طبع و نشر قرآن کریم صفحه 191






با متن عربی جستجو فراز بعد فراز قبل 
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 169,838,705